Da jeg planla min egen begravelse

Fordelen med denne bloggen, er at jeg kommer i kontakt med nye personer og nye miljø. Jeg har vært i debatter den siste tiden med personer som er helt uenige med meg i påstanden om at overvekt ikke er en sykdom. Jeg mener bestemt, at de fleste tjukke ikke er syke. Personer som passerer en grense der vekten stopper all annen aktivitet, kan uten tvil defineres som syke. De fleste er ikke der, og kommer heldigvis aldri dit. 

Jeg har ikke spesielt store kunnskaper om kropp og helse, men jeg vet mye om skattefinansiert forbruk og budsjett. Jeg ser også ut fra ulike statistikker, at det skjer noe med oss når helsevesen setter en sykdomslapp på oss. Når en lege forteller at du er syk, da blir noen av oss syke. Noen veldig syke. Jeg ønsker så få sykdommer som overhode mulig i samfunnet. Derfor definerer ikke jeg gambling eller overvekt som sykdommer. Personer som rammes av gitte eksempel kan utvikle sykdom/sykdommer, men det er en annen debatt enn debattene jeg har vært i den siste tiden. 

I går var det en mann som forbereder vekttapsoperasjon som tok kontakt. Han mener jeg slanket meg helt feil. Det hadde mannen lært på forberedelsene, altså møtene han var innkalt til før operasjonen. Jeg spiser lite og sjelden, og det er visstnok feil ifølge skattefinansierte fagfolk. 

Jeg fortalte mannen at jeg aldri har brukt ordet slanking. Mitt prosjekt er livsstilsendring. Om jeg står på stedet hvil er akkurat nå uten betydning. Ja da jeg synes det er artig at jeg blir mindre og formen bedre, men i utgangspunktet kan jeg stå på stedet hvil uten at det bekymrer meg. Jeg måtte også fortelle mannen at selv om menneskene har noen lunde likt skall, er vi alle ulike. Det finnes ikke én fasit og slett ikke den statlige fasiten, på hvordan vi skal leve livene på best mulig måte. Når noen mener jeg spiser for lite og for sjelden, flirer jeg av dem. Det er min kropp og jeg vet best hvordan kroppen har det.  

Sykdom ja. Jeg har jo skrytt, ikke minst på denne bloggen, at jeg har vært uten helseplager til tross for ekstremt usunn livsstil. Flaks ja, men heldigvis har jeg hatt flaks. Én gang var jeg alvorlig syk, i alle fall i eget hode. Jeg var så syk, at jeg trodde livet var over. Jeg avsluttet «jobbmessig» mye av det jeg holdt på med, og jeg var ganske sikker på at det var slutt. Kun én person i lokalsamfunnet vet hvordan jeg hadde det på denne tiden. Jeg fortalte alt til én av de nære kompisene. 

Noen av menneskene får fornyet krefter av sykdomsmeldinger, noen blir ordentlig syke. Jeg er én av dem som ble ordentlig syk på grunn av at det skjedde ting i hodet jeg ikke kunne kontrollere. 

Jeg ble sendt til Hammerfest sykehus av legen i Honningsvåg som helt sikkert trodde de enorme smertene jeg hadde var alvorlige. I Hammerfest viste det seg raskt at jeg hadde nyrestein. Nyrestein er sinnssykt vondt. Sykt vondt! I Hammerfest ble det tidlig klart at jeg hadde nyrestein, men på bildene som ble tatt fant legene én stor flekk på levra. Da legen fortalte meg dette og at han var bekymret, ble jeg skikkelig syk. Jeg var døden nær, på grunn av noe som skjedde i hodet etter samtalen med legen. Vi ble enige om at jeg skulle tilbake på sykehuset én måned etterpå for ny sjekk av levra. Jeg reiste hjem, rett på jobb og jobbet ustoppelig i én måned mens jeg daglig snakket med kompisen om livet og jeg planla min egen begravelse. Da jeg kom tilbake til Hammerfest én måned etterpå og det viste seg at flekken var borte, ble jeg frisk umiddelbart. Jeg mener umiddelbart. For å skissere det enkelt med et eksempel; fra å være døden nær klokken 10:55 var jeg i mitt livs form klokken 11:05.  Det sier en hel del om hvordan hjernen virker. 

Levra-historien har gitt meg to overbevisninger: Skulle jeg noen ganger bli alvorlig syk på ordentlig, mangler jeg gnisten til å kjempe. Den erfaringen har jeg allerede fått. Dessuten tror jeg en del personer som får beskjed om «sykelig overvekt», blir «sykelig overvektig». Av egen erfaring vet jeg at man ikke er syk, selv om man er feit som faen. 

Jeg er fortsatt veldig overvektig, men himmel og hav jeg er i god form! 

#Livsstilsendring, #helse, #politikk, #trening, #trim, #debatt, #vekttapoperasjon 
(Denne bloggposten kan bli en del av et foredrag, et foredrag med arbeidstittelen «Feit som faen, men...)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

feitsomfaen

feitsomfaen

44, Nordkapp

Har vært igjennom eller jobber fremdeles med et livsstilsendringsprosjekt. Nå er ny og bedre livsstil en naturlig del av livet.

Kategorier

Arkiv

hits