Fysisk aktivitet ikke så beskyttende som antatt

Himmel og hav, jeg er glad jeg har fått de turene jeg har fått på flotte Magerøya. Jeg startet sent med fysisk aktivitet, for sent ifølge noen, men jeg tror jeg husker noen av turene resten av livet. 

Samtidig tror ikke jeg fysisk aktivitet løser alle problemene. Gener og livsstil har en del å si for helsen, men først og fremst handler det om flaks eller uflaks for å forklare noe komplisert på en enkel måte. Jeg har hatt flaks så langt, men jeg vet jo aldri hvor lenge lykken er med meg. Jeg er egentlig glad jeg ikke vet hva fremtiden bringer for meg og mine. 

I dag presenterte Forskning.no en studie som viser at fysisk aktivitet ikke så beskyttende som antatt. Mye fysisk aktivitet midt i livet ser ikke ut til å hindre demens og Alzheimer, ifølge en ny studie.

Jeg gleder meg til dagens tur på Nordvågveien. Ikke fordi jeg skal hindre sykdom en gang i fremtiden, men fordi dagens opplevelse forhåpentligvis gjør dagen min bedre. Å se Nordvågen er medisin i seg selv for meg. 

Nordvågen. Nam! 

PS: Jeg må slutte å lese slike studier. Mindre forskning og mer meg selv er bra for min helse. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

feitsomfaen

feitsomfaen

44, Nordkapp

Har vært igjennom eller jobber fremdeles med et livsstilsendringsprosjekt. Nå er ny og bedre livsstil en naturlig del av livet.

Kategorier

Arkiv

hits