Mitt første tannlegebesøk etter livsstilsendringen

Jeg er usikker på om jeg har hatt ekstrem tannlegeskrekk eller om det er min holdning til bruk av skattefinansierte penger som var årsaken til at jeg i nokså ung alder ikke besøkte tannlegen. Tennene mine har tydelige «sår» av at jeg nedprioriterte tannlegen som ungdom. Etter besøk hos en nattåpen tannlege i Thailand for mange år siden, fant jeg ut at tannlegebesøk kunne være pirrende; faktisk ganske godt. Etter dette besøket i Pattaya har jeg jevnlig vært hos tannpleieren/tannlegen i Honningsvåg gjennom mange år. Aldri med glede, men jeg har møtt opp til timene. 

I går hadde jeg time for tannpleie, altså det jeg tidligere definerte som forberedende besøk før tannlegetimen. Min faste tannpleier kjenner meg godt og skjønner at jeg tåler kritikk langt bedre enn ros. Hun har aldri lagt skjul på sin misnøye om mitt forbruk av snus. Hun har kommet med sterke formaninger om fortsatt bruk av tanntråd og skyllevann/fluor. Ofte har jeg fått time hos tannlegen etter tannpleie-timen. I går var jeg hos tannpleieren, selv om det var tannlegen som undersøkte meg. 

Ettersom jeg sist var hos tannpleieren i 2014, altså året før livsstilsendringen, var jeg mentalt forberedt på ganske mye «kjeft». Jeg mannet meg opp før jeg tok turen til tannlegekontoret. Da det ble min tur inn gjennom døren, hilste jeg på tannlegen og hun brukte mitt fulle navn før jeg inntok stolen. Jeg var kun noen minutt i stolen. Hun undersøkte tennene, skrapte litt og foretok en tannpuss. Operasjonen var over på rekordtid før min del.

--Dette så veldig bra ut Bjørn Magne, sa hun. 

Jeg spurte om hun tullet. Med tanke på formaningene jeg har fått tidligere, og at det var tre år siden sist var tilbakemeldingene fantastiske. 

--Dette var bra, og det blir ingen tannlegetime etterpå. Du er ferdig for denne gangen, sa hun. 

Livsstilsendringen har gitt meg bedre fysisk form, men også bedre tannhelse. Redusert inntak av godteri og mat gir mindre tannstein! Deilig! 

Ikke tenkt det verste om tannlegebesøket i Pattaya for mange år siden! Arbeidet som ble gjort hos det nattlige teamet var så dårlig, at det ble gjort på nytt i Honningsvåg noen måneder etterpå. 

#Livsstilsendring, #trimtur, #trening, #tannhelse 

Én kommentar

Så fint innlegg du har skrevet :-) Ønsker deg en fortsatt fin dag <3

Skriv en ny kommentar

feitsomfaen

feitsomfaen

44, Nordkapp

Har vært igjennom eller jobber fremdeles med et livsstilsendringsprosjekt. Nå er ny og bedre livsstil en naturlig del av livet.

Kategorier

Arkiv

hits