Idrettsskade! Og det er litt stilig!

Jeg har i en satt alder fått min første idrettsskade. Da jeg først oppdaget smertene synes jeg det var litt stilig. Utover dagen ble det mest irriterende. I dag tidlig da jeg våknet gikk jeg på foten. Jeg ville kjenne om skaden fortsatt var i foten eller om jeg hadde blitt bedre eller kanskje frisk i løpet av natten. Normalt når jeg våkner om morgenen setter jeg på god musikk eller nyheter, men i dag var min egen oppmerksomhet om smertene i foten. 

Til tross for at jeg har vært eller er stor som bare det, har jeg nesten aldri vært syk eller hatt vondt noen plasser på kroppen. Unntaket er den gangen jeg hadde nyrestein, såpass vondt at legen sendte meg til sykehus i Hammerfest. Mens jeg lå i sykehussengen kom det inn en flott, lys sykepleier. Det er noe med sykepleiere. Jeg klaget på smertene. Sykepleieren kikket strengt på meg og kom med følgende uttalelse: 
--Solvik, slutt og klag. Det du har av smerter nå er omtrent som når kvinner føder barn. 

Akkurat i det øyeblikket hun avsluttet setningen, skrinla jeg spørsmålet jeg hadde på tungen; nemlig om vi to skulle lage barn. Med så mye smerter er det for meg ganske merkelig at mange kvinner lager barn etter barn. 

Tilbake til foten, min første idrettsskade overhode i en alder på 44 år. Det var under joggeturen i går jeg fikk smertene, like før «løkta» på retur til Honningsvåg. Det ble etter hvert så vondt, at jeg gikk hjem den siste kilometeren. Utover kvelden ble ikke smertene svakere. Jeg sendte til slutt melding til min personlige trener om skaden. Etter tre dager med fest, besvarte hun ikke meldingen. Jeg tror ikke hun synes spesielt synd i meg. For så vidt forståelig etter helgen jeg hadde. 

Det første jeg gjorde i dag tidlig var test av foten. Den er nok bedre, men ikke slik jeg vil den skal fungere. Min første idrettsskade er et faktum. Jeg synes det både er litt stilig og irriterende. Om det blir joggetur i ettermiddag, er egentlig helt opp til foten. Resultatet kan bli gange til Nordvågen, men tur blir det. Sammenlignet med vinterens stormer på strekningen er min første idrettsskade en bagatell. 

#Livsstilsendring, #kosthold, #trening, #trimtur, #kropp, #skade 
(Denne bloggposten kan bli en del av et foredrag, et foredrag med arbeidstittelen «Feit som faen, men...»

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

feitsomfaen

feitsomfaen

44, Nordkapp

Har vært igjennom eller jobber fremdeles med et livsstilsendringsprosjekt. Nå er ny og bedre livsstil en naturlig del av livet.

Kategorier

Arkiv

hits